HOME SPIJSKAART RESERVEER FOTOGALERIJ NIEUWSBRIEF VACATURES LIGGING CONTACTEER ONS
 
 
TERUG

Danny In memoriam

TERUG

Danny,

Met veel plezier denk ik terug aan onze eerste kennismaking, nu bijna 9 jaar geleden. Ik kende jou niet, jij kende mij niet maar de alles betekenende “klik” was er. Een klik van wederzijds respect en vertrouwen.
De  nieuwsgierigheid naar wat we elkaar nog konden leren en waar we nog konden verbeteren.


De volgende jaren waren typisch “Horeca”; veel werk of weinig werk, stress of geen stress, lachen of vloeken, in de jus of met de vingers in de neus…altijd kwam er wel ergens een droge opmerking of een “one-liner”, en telkens weer kon je mij verrassen.
Jouw wijze raad en ervaring waren welgekomen om sommige moeilijke periodes te doorspartelen.
Ooit vroeg iemand mij om te verwoorden hoe goed mijn “Maître” is…en dit verhaaltje was mijn antwoord:
“Danny moet werken maar heeft zich grandioos verslapen, blijkt dat er een briefje ligt dat zijn vrouw terug bij haar moeder is gaan wonen, bij het naar buiten gaan zit er nog een zwaar aanslagbiljet inde bus, twee zware verkeersovertredingen later met een lekke band en oververhitte wagen komt Danny toe op zijn werk, doet zijn smoking aan, schoenen netjes gepoetst, het spiegelritueel (haar kammen, snorretje kammen, strikje goed) naar de zaal en dan je eigenste discretie, voornaamheid, alertheid en vriendelijkheid voor de klant.”
Hij die dat kan is een heel grote mijnheer!  De metier die Danny had heb ik in mijn carričre nooit gezien en ik ben blij dat ik hem mocht meemaken.

Helaas, het mocht niet zijn. September 2008, beetje moe…waarschijnlijk einde seizoen. Steken in de milt…..beetje antibiotica. Eerste dag verlof, telefoon, het verdict….onze wereld stort in.
De eerste service weder opstart, zonder Danny, geen reden om te lachen, hier en daar een traan.

Vanaf dat moment heb je gevochten, het siert jou om te zien hoe je met je ziekte omging. Je vechtlust, je koppigheid, steeds weer je grenzen verleggen. Op een bepaald moment wist je dat er geen genezing meer mogelijk was en toen heb je op uw eigen discrete manier beetje bij beetje afscheid genomen van alles en iedereen dat en die je dierbaar was. Ik bewonder jouw doorzettingsvermogen en dat dit een voorbeeld mag zijn voor ons allen als het eens wat minder gaat.

“ Danny,
   De schone vélo's zullen blijven passeren
   Ik zal je blijven roepen, altijd iets te laat
  Antwoorden zal je niet, hoeft ook niet
  Want ik weet dat je meekijkt “

 

Xavier

 
Restaurant Bruegel….”Uwen “Bruegel
Danny In memoriam